Läkarintyg för alkolås

Vi hjälper dig hela vägen!

Genom samarbetet med Alkolåscenter och Nordic Auto El får du som kund hos oss hjälp att boka tid på valfri verkstad, hjälp att välja alkolås och med anmälan. Verkstäderna har olika priserbjudanden och betallösningar.
Titta gärna på filmen om hur Dräger alkolås fungerar
Ansöka om alkolås

Den som får sitt körkort indraget efter rattfylleri kan ansöka om körkort med villkor om alkolås. Det blir allt vanligare att ansöka om alkolås. Under villkorstiden är det mycket för dig att hålla reda på, men vi hjälper dig hela vägen. Du kan endast ansöka om alkolås om orsaken till återkallelsen är rattfylleri/grovt rattfylleri (alkohol).

Börja med att läsa igenom denna information från Transportstyrelsen: villkor alkolås. Ansök och beställ blanketter via denna länk: ansökan alkolås. Vi kan även hjälpa dig med detta.

Läkarundersökning och provtagning

Boka in en tid till oss, gärna via vår onlinebokning. Tag med dig ID samt återkallelsebeslut/underrättelse till besöket. Har du hunnit få hem intygsblanketter, tag gärna med dem också. Blanketterna består av två delar - Del 1 är en s.k viljeförklaring som du själv ska skriva under och skicka in till Transportstyrelsen. Del 2 är läkarintyget som ska fyllas i.

Hos läkaren får du svara på lite frågor och det görs en synundersökning. För ansökan krävs även ett blodprov avseende alkoholkonsumtionen samt ett drogtest i urin. Vi kommer att hjälpa dig med detta.

Vi rekommenderar att man är återhållsam med alkohol veckorna innan besöket, proverna visar hur alkoholkonsumtionen sett ut senaste 3-4 veckorna. Förhöjda värden gör att ansökan inte godkänns av Transportstyrelsen.

Vid besöket lämnar vi ut uppgifter till godkända installatörer och tillverkare som du ska kontakta samt går igenom rutinerna för de uppföljande provtagningar och läkarbesök som du kommer att behöva under din villkorstid (om du får alkolås i 2 år).
Verkstäder

När du får ditt beslut ska du vända dig till en auktoriserad verkstad tex Alkolåscenter eller Nordic Auto El som vi samarbetar med.  När du besöker oss lämnar vi ut ett direktnummer som du kan ringa. Uppge att du är kund hos oss och de hjälper dig med anmälan, bokning av tid på verkstad mm. Verkstäderna har olika priserbjudanden och betallösningar.

De verkstäder som vi samarbetar med finns i Kista, Södertälje och på Södermalm i Stockholm. Du kan även kontakta andra verkstäder som erbjuder tjänsten, de finns bl.a i Haninge, Järfälla,  Huddinge, Segeltorp, Handen, Hägersten, Norrtälje och i Täby.  Andra orter exempelvis Nyköping, Norrköping, Linköping, Uppsala, Enköping. Örebro mfl.

Du måste installera alkolåset inom 4 veckor från villkorstidens början och du får börja köra när det nya körkortet är utfärdat och alkolåset monterat.

Uppföljande prover och läkarintyg
 
Om din villkorstid är 1  år 
Vanligtvis krävs inga uppföljande provtagningar.
 
Om din villkorstid är 2 år
När du får beslut om villkorat körkort ska du kontakta oss för att starta upp observationstid. Under de första 6 månaderna behöver du lämna 4 st blodprover för alkohol. Därefter följer läkarbesök för intygsskrivning.

Efter några månader skickar Transportstyrelsen ut ytterligare ett beslut, då bokar du en tid för att starta upp observation med 4 nya alkoholprover under 12 mån, följt av nytt läkarbesök. Detta måste göras klart innan du kan få tillbaka ditt ordinarie körkort.

Priser

Läkarintyg för ansökan

Provtagningar        1200 kr
Läkarbesök/intyg 1500 kr
 .........

Totalt   2700 kr

Första 6 månaderna
(om din villkorstid är 2 år)

Uppföljande blodprover i 6 mån, därefter läkarbesök med intyg

       
4 st prover 1000 kr (4 ggr)
Läkarbesök/intyg 1500 kr
 ------
Totalt 5500 kr

Sista 12 månaderna (villkorstid 2 år)

Uppföljande blodprover i 12 mån, därefter läkarbesök med intyg

       
4 st prover 1000 kr (4 ggr)
Läkarbesök/intyg 1500 kr
 ------
Totalt 5500 kr

Driving Körkortsmottagning
Gubbängsvägen 102, nb
122 45 Enskede

Gubbängens Centrum, Nära T-bana och buss, enkelt att hitta parkering

Bokade besök med varierande öppettider.

08-210910


Vi hänvisar i första hand till onlinebokning eller mail

Entré
driving@korkortsmottagning.se
Eller fyll i uppgifter nedan så kontaktar vi dig
Onlinebokning
Välj enkelt en ledig tid i vår kalender.

Driving Körkortsmottagning, väntrum
Therése Gidlöf, VD och Verksamhetsansvarig